The kereta tak boleh masuk gear Diaries

Hidayah Ali says: April 5, 2016 at 8:fourteen pm Assalam En. kdi,sy nk tny skit.kereta sy susah nak masuk gear R la.gear yg lain Alright je,tp kadang2 bole masuk gear R.kalu xbole msuk gear R,sy msuk gear D dlu,lps msuk gear D baru bole msuk gear R.apa mslhny ye?

2. Sekiranya anda telah belajar cara memandu kereta transmisi guide, maklumkan pada guru yang ingin mengajar.

Starter ini digunakan untuk menghidupkan enjin kereta dan jika rosak kereta memang tidak dapat hidup. Starter yang hampir rosak akan menghasilkan bunyi seperti geseran besi bila dihidupkan.

Selepas ganti cable klas baru tiba2 gear undur sukar masuk & gear 5 pula dlm pejalanan tiba2 jadi free of charge, apa masalahnya & berapa angaran kos utk mend? Harap pihak tuan dpt bantu saya

Particularly bila sy bwk laju and nk slow down kan kereta, time tu gegaran tu muncul. stereng x gegagr pun. boleh tlg suggest tak. tq yer

Keluar angin je. Haritu time nak balik raya haji ke Ganu singgah kat one bengkel kat bentong. Cina tu Test die ckp aircond cutoff sebab superior force. Dia cakap kene tukar filter n valve overall dlm five hundred lebih. Tp sy xtukar pun dulu. Bagi pendapat sikit bro..TQ

tak pasti samada ade kaitan dengan lampu brek atau x sbb lampu depan n spotlight pn baru je terbakar. so masalah sy, utk nk ke bengkel or proton servis agak jauh jaraknye 30km. kereta masih lg bole jalan. ade masalah x kalau sy generate kereta ke jarak yang macamtu dgn masalah kereta tersebut. tolong cikgu bg pendapat.

Saya pakai Proton Gen two tahun 2007. Trouble dia berkait2 plak….mula2 bila tekan brek walaupun suis tutup alarm akan bunyi tweet sekali bunyi macam kita tekan alarm untuk lock…pada masa yg sama bila bunyi double sign akan berkelip sekali hingga jarum meter pun nampak bergerak2 mcm ada benda tak stabil.

Kalau betul gasket terbakar, saya cadangkan cara murah cuba pakai CRC copper weld. Tuang dalam radiator dan ikut instruction. Kebanyakan orang yang ada difficulty overhead ni settle lepas pakai Alternative ni. Harga dalam rm50 sebotol

Kalau hendak tukar sebiji gearbox car memang memakan kos yang tinggi sehingga ribuan ringgit! Kalau kereta anda ada tanda-tanda gear vehicle susah masuk cuba dahulu buat penyelenggaraan gearbox terlebih dahulu.

ezwan suggests: February 5, 2016 at 12:forty three pm salam tuan…sy nk tnya sikit, sy pkai toyota vios 2008.masalah skrang bila nk start off jln kereta jdy semput2…tp kalu gear kt [e-mail guarded] timing Alright…sy da tukar sensor O2,throttle entire body da services, da tuning,fuel pump da tkr n alternator pun da tkr…continue to jdy lg…coil plug n plug look at their website pun da tkr..skt pale pk kn…tolong tuan bg pendapat..

Sy baru tukaq bateri.. lps tukar bateri timbul simbol stereng kt panel meter… ada masalah apa plk ye

Bruce suggests: January twelve, 2017 at seven:04 pm Sy nk tanya kenapa ada bunyi krik krek di bhgian bwh terutama belakang…bila sy msuk kreta duduk akn ada bunyi mcm tu dan bila kluar drp kreta pun bunyi yg sama kluar..mcm seakan2 bunyi engsel pintu rmh yg dh berkarat pla…bila sy cuba jek blkng nk tukar tayar pun bunyi yg sama kluar masa jek naik dan turun….

salam, oleh kerana saya dah sedut byk ilmu dari sini, rasa terpanggil untuk share sikit.saga basically pakai dua2. minyak ATF aka minyak car kena tukar setiap 20000 kalau servis proton atau 30000 kalau servis luar. harga tak semahal cvt. cvt kena servis tiap2 60k.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “The kereta tak boleh masuk gear Diaries”

Leave a Reply

Gravatar